Monday, December 1, 2008

Kuala Lumpur Here I Come....

Lepas godek-2 blog sendiri dan rakan-2
tak sedar jam dah menunjukkan 4.00 pagi...
Trus teman bersiap untuk ke KL...
Teman sampai kt KTM dlm jam 4.45 pagi dan beli tiket ke KL...
Nak kuar RM10 tapi deme kabo, pagi nih nyer trip singgit jer
tapi sit tak dijamin...

Snap 2 3 keping gambo teman trus masuk gerabak...
Ingat nak lelap kan mata kejab
tapi sbb dah janji nak buat review
teman bangun balik n snap lagi beberapa gambo...
Interview beberapa orang dan baru la lelapkan mata...
Yang seribu kali hampeh ader la bebudak main aci kejo kat dlm train...
kalau tak pasai bebudak dah lama makan penampor teman...
hehehehehe...
Train agak lewat sampai,dalam setengah jam,
mungkin sbb gerabak lebih panjang dari sepatutnye....

Sebenor nyer urusan teman di KL takder la banyak,
nak review pasai teman nyer contract,
tolong renewkan insuran kete member dan reprint policy...

Lepas anto policy kat member teman,
dia offer anto teman sampai KL Sentral balik...
Selamat tiket LRT...

Naik balik train pulang ker Ipoh kui 1 ptg dan sampai tepat jam 4 ptg...
Walaupun badan letih
tapi agak enjoy sbb macam-2 lagi jenih manusia teman jumpa...

Banyak juga pro's rather than con's about the trip...
walaupun bukan gerabak seperti yang kawan teman gembur-2kan
(deme kabo akan naik komuter tapi uper nyer still guna trains biasa - diesel)
environment adalah jauh rasa lebih best berbanding kat puduraya tu...
sesiapa biasa pegi KL Sentral kome tau la camne rupernyer station tu...
Kepada golongan warga emas dan juga khususnya golongan wanita,
teman amat-2 galakkan naik shuttle train nih sbb ;

teman rasa selamat,
bersih,
tiada anasir ulat-2 tiket,
harga tiket dah ditetap,
risiko kene tipu amat lah rendah,
kakitangan KTMB yang agak mesra pelanggan,
lebih banyak pilihan pengangkutan awam di KL Sentral tu,
food court yang jauh lebih bersih dan selesa,
lalu-lintas di KL Sentral yang kurang kesesakan lalu lintas nyer...
dah macam-2 lagi la...

Teman rasa, bila shuttle train tu fully operational guna elektrik nnt,
perjalanan akan lebih lancar dan mungkin
menjadi pilihan utama untuk ke Kuala Lumpur...



So sesiapa nak try naik trains nih bleh rujuk kat Jadual kat bawah....


Jadual Perjalanan Shuttle Trains KL - Ipoh - KL
Jadual Harga Tambang

p/s bila lagi yer nak ke KL...

6 comments:

9w2ayg said...

eeeiiii..
bestnyer dpt naik komuter..
cm ni leh la tetiap mggu g ipoh..
even blaja kat nilai kot...
huhuhuhuh...

dugong_darat said...

bukan komuter kembang...
guna train biasa lagi...

9W2SGN said...

uih.. naik ketapi.. udah berkurun tak naik ketapi nie.. dulu zaman bebudak ada la naik.. ahaks...

dugong_darat said...

tu zaman bebudak...
tapi sekang dah tue...
ate...
bile lagi nak naik...
hehehehehe....

9w2ayg said...

la ye ker..
train biasa?
kire ok la tue..
dah lama x naik train biasa tu..
asik2 naik komuter..
huhuhuhuh

dugong_darat said...

nasib baik nak naik train...
kalau naik kuda ker...
naik ikan dugong ker...
pening lak pala pakcik tu...
hehehehehehe....