Sunday, September 6, 2009

Juadah aku berbuka

Salam ramadhan. Walaupun udah nak raya dah ni, tapi aku tetap boleh ucap salam ramadhan sebab aku masih lagi berbuka, masih lagi berpuasa dan aku masih belum raye.
Aku sebenornye menggelorkan juadah ni bubur kanji. Kanji ni adalah juadah favourite arwah ayah aku. Ramadhan tahun ini adalah tahun yang aku terasa benor kehilangan dia walaupun tahun ini tahun ketiga aku puasa tanpa arwah ayah. Mengenangkan hal ini, aku nekad akan berbuka dengan kanji setiap hari. Tapi keroje aku skang telah membataskannye. Jadi kalau aku dapat berbuka dirumah, ini la rupernye juadah berbuka aku.
Selalunye side-kick kanji ni,aku suke bubuh kerabu pucuk paku dan kerang. Kalu ade pulak ikan masin dengan sambe adalah bonus lumayan kanji ni. Memang kelas wooo...

4 comments:

alidyangon said...

Salam bro

Selamat berpuasa dan berbuka

Sedapnya bubur nasi tu...

Ingat nanti nak minta mem buatkan lah

Jemput jemputlah ke blog saya...

Cerita cerita biasa je..

Salam perkenalan salam tangan

Kita kawan okay...

dugong_darat said...

No problem bro...

Nih nak tanyer...
Bro sekang kat yangon..
Keje ngan Sun System kan

alidyangon said...

Bro Dugong_darat

Saya tidak bekerja dengan SUN System

tapi dengan sebuah syarikat antarabangsa jugalah.

Sekarang saya berulang alik ke dari Yangon - KL - Miri - Bintulu - Bangkok setiap 2 bulan sekali.

Adik saya ada menetap di Ipoh, tapi saya tak pernah sampai kerana sebelum Yangon saya di Canberra, Australia dan Jakarta, Indonesia, sibuk dengan urusan dunia. Insya Allah, kalau ada kesempatan saya nak ke Ipoh melawat adik saya dan juga teringin sangat nal ke 'LOST WORLD OF TAMBUN'

Dengar kata best tempat tu, lagi best dari Sunway Lagoon.

Geram ni...geram nak main air kolam tu...

dugong_darat said...

Itu la masalah teman...
Namer jer duduk perak dan Ipoh...
Lost world tambun tu khad ngantor orang kat luar ajer... Idak ler pernah teman masuk... bukan aper takder motif lagi... Tengok ler nanti kalau teman dah mampu beli DSLR camera, teringin jugak nak masuk ambik gambor...

p/s... teman pulau pangkor pun tak pernah pegi lagi... bila kes kat perak nih, lagi ler rasa macam segan nak pegi... takut gelap masa depan... hehehehe